tirsdag 23. juli 2013

Sunkissed:Øya


ISOLÉE [live] // FINNEBASSEN [live] // MENTAL OVERDRIVE vs FROST [live] // G-HA & OLANSKII // VINNY VILLBASS // NICO COLTSFOOT // HENRI LE COQ // LE CAPITAN // RONNY RABALDER // ASBJØRN E // RASMUSSEN // GAUTE HAAVERSEN // ØYVIND MORKEN // PETTER CELIUS & ALEXANDER J // RØDHETTE & OSKAR PASK // EVELINA & TILO [visuelt]

-------------------------------------------

ØYA:SUNKISSED 2013 på BLÅ
Torsdag 8 og Lørdag 10 august 2013
Blå, Brennerivn 9c
Ute // 17:00 - 22:00 // gratis
Inne // 22:00 - 03:00 // 150 kr // 120 kr med Øyapass eller billett

-------------------------------------------TORSDAG 8 AUGUST

inne fra 22:00:
ISOLÉE [live // Pampa Records, DE]
FINNEBASSEN [live]
VINNY VILLBASS
HENRI LE COQ & LE CAPITAN

ute fra 17:00:
PETTER CELIUS
ALEXANDER J
RØDHETTE
OSKAR PASK


ISOLÉE live
Tysk fødte Rajko Mueller har trykket og tafset på orgel og syntesizere siden starten av 80-tallet. I ung alder var han innom flere musikksjangere, men det var først på starten av 90-tallet at Rajko beveget seg for fullt inn i den elektroniske jungelen og det under navnet Isolèe. Med 3 album og haugevis med 12 tommere bak seg, kan vi si at Isolèe virkelig er en produktiv produsent med et godt rykte. Ikke minst er det noe tidløst og magisk over hans produksjoner. Selv 15 år etter den ble utgitt første gang skaper fortsatt monsterhiten ’Beau Mot Plage’ ekstatiske tilstander når den slippes løs på dansegulvet.

Isolée har gitt ut musikk på Dial rec, Mule Electronic og Diynamic Music, og ikke minst Playhouse hvor han ga ut sin første 12” allerede i 1996. Albumet Rest fra 2000 står fortatt som en bauta i Playhouse katalogen. Denne våren slapp Isolèe, EPen, Allowance på Pampa Records, etiketten til DJ Koze,som Isolée har signert til nå. Allowance gikk rett inn på topp på Resident Advisors månedlige chart, og blir nok å høre sommmeren igjennom i sene nattetimer. Dette er ikke første gang Isolèe gjester Norge og Sunkissed, det er fortsatt folk som går rundt og mimrer om første gang han spilte live i Oslo i 2004! Nå er han ute med ny musikk på Pampa records, med flere 12” og et album i pipa. Denne gleder vi oss til som unger!FINNEBASSEN live
Finn Peder Wang har gjort kometkarriere. På få år har han sluppet et stødig knippe hits som har vist et enormt crossover potensiale og slått ned stort på kontinentet. Låter som ’Touching Me’, ’If You Only Knew’, ’Monday’ og ’What You Do’ kan skilte med samlede youtube hits i ti millonersklassen (!). I tillegg er Finn Peder en dj i verdensklasse, noe som ikke minst har gått hardt utover mannens flyskrekk, på vei mellom storklubber der ute i den store verden. For ikke å glemme at han i år signerte som resident på Sankeys, en av Ibiza’s feteste klubber.

Som om dette trengte å toppes, leverer Finn Peder det hele live med en gusto som går selv rutinerte internasjonale storfisker en høy gang. På Sunkissed:live tidligere i år kom det et helt knippe nye låter som til fulle viste en modenhet og dybde som få andre kan skilte med. Nå ryktes det også om mulig utgivelse på Get Physical - vi håper det er låter fra Sunkissed:live som kommer, den kvelden var det ståpels hele veien! Er vi heldig kommer det også flere perler fra Finnebassen i August.VINNY VILLBASS
Håkon Vinnogg, mer kjent som Vinny Villbass er en mann med vind i seilende. Hver tirsdag har han podcast showet, Oslo Club Cast på Turkish Delight. Håkon har spilt gitar i diskJokke band og hvert en sterk bidragsyter i Sunkissed i en mannsalder. Når han ikke henger i leiligheten i Berlin er han med på flere prosjekter. Bla. Pantha du Prince. Men mest av alt er det platesnurring Vinny er kjent for. Villbassen spiller en fin mix mellom skrangle house og fin fin techno. Vinny liker egentlig ikke å definere noen sjanger han spiller, men at han spiller opp til dans, det kan vi love dere. Er vi heldige stiller han opp i hatt, Vinny med hatt i bassen.HENRI LE COQ & LE CAPITAN
Brødrene Holck er HMS ansvarlige på Sunkissed. De er ofte å treffe bak spakene på Sunkissed og andre plasser i Oslo hvor dansemusikk spilles. Henrik og Jørgen er to skikkelige gledespredere og når de tar frem sine skiver og minnepenner kommer det sløy cowboydisco til alle har hendene er i været. Men klarer du å skille hvem som er hvem i djboksen under Øya Natt? Vi kaller det er Øya Quiz, når brødrene Holck setter i gang. Strekk og tøy, disse gutta leverer.PETTER CELIUS & ALEXANDER J
Petter Celius og Alexander Jonassen er begge resident på Sunday Roast sammen med Finnebassen gjennom vinterhalvåret og Frædag-konseptet sammen med G-HA & Olanskii ellers. Begge er en del av den nye house-scenen som tar form i Oslo med Finnebassen i spissen. Ikke minst er to ganske så aktive over hele byen, med et godt kobbel spillejobber og god konsepter som holder gjør så vel helgen som ukedagene utrygge og dansefoten godt foret!RØDHETTE & OSKAR PASK
Gustav aka Rødhette er en ivrig klubbgjenger som hater å slappe av. Han er mannen bak Skranglejazz, som er en facebook-side som siden ble til ettfestkonsept kjent for kjempefester med høy stemning og drøy dansefaktor. Oskar Pask har i alle sine år vært forelsket i musikk og har i det siste fått muligheten til å spille det ute. Ikke minst er han alt i gang med eget fast klubbkonsept på dattera i form av Me N You.


-------------------------------------------


FREDAG 10 AUGUST

inne fra 22:00:
MENTAL OVERDRIVE vs FROST [live]
G-HA & OLANSKII
RONNY RABALDER & ASBJØRN E
RASMUSSEN

ute fra 17:00
ØYVIND MORKEN
GAUTE HAAVERSEN
NICO COLTSFOOT


MENTAL OVERDRIVE vs FROST
Kall det et bestillingsverk om du vil! Det er ikke første gang Aggie Frost og Per Martinsen står på samme scene, de to har jo samarbeidet siden Frost-albumet 'Melodica' i 2002, Men det er vel første gang de to begynner med Frost’s elektroniske pop før de glir over i Mental Overdives house og techno univers. Den perfekte sti fra solnedgang over Øyafestivalen, til Sunkissed’s sedvanlige texas under stjernene på Blå!

I august slipper Frost albumet 'Radiomagnetic' i Norge. Et album er sterkt inspirert av fenomenet 'ghost radio',. Albumet bærer også preg av parets sterke tilknytning til polarområdene og deres kjærlighet til elektronisk pop. I tillegg slipper Per Martinsen senere i høst et nytt Mental Overdrive-album, 'Norwegische Künstler Verpisst Euch' via sitt egen label Love OD Communications. På Blå denne kvelden presentere de to et livesett med materiale fra begge prosjektene.


G-HA & OLANSKII
Geir og Ola er Sunkissed generalene og de har styrt skuta støtt i all slags vær. Det sies at Geir har bidratt til å slite ut flere dansesko enn noen annen dj i byen, eller landet forøvrig, det kan bekreftes av undertegnede og ferske tall i fra SSB. g-Ha har holdt varmen på Oslogulvet og hatt faste residens på legendariske steder som Pure, Kristiania, HeadOn, Fonii, og ikke minst hans forrige hybel: Skansen. Han er fortsatt å finne i hovedstaden, men det er på Sunkissed og Jaeger han har sine faste residens. Geir har levert varene i over 20 år og det står det stor respekt av, ingen kjenner Oslos dansegulv bedre enn denne herremannen.

Olanskii flyttet tidlig til London og det var der han fant musikken som han i dag misjonerer ut på dansegulvet. Til daglig driver han Osloklubben Jaeger på Grensen, men det er Sunkissed er hans først hjertebarn. I fra dag en har Ola booket alt som er å booke i fra den store verden til Sunkissed og lille Oslo. Sunkissed har hatt de fleste store kredible dj`ene og artistene innom siden oppstarten. Ola spiller det meste som rører seg mellom house og technouniverset. Sammen med g-Ha har han spilt på klubber som Fabric i London, Panorama Bar i Berlin og Robert Johnson i Frankfurt.


RONNY RABALDER & ASBJØRN E
Ronny er en gammel ringrev og han har spilte techno lenge før GSM nettet kom til hans hjemby, Ålesund. Ronny er alltid stødig og skimter ikke for å spare på god sakene. Han kan være litt gjerrig på dansen, men blir mer varm i beina etter hvert. Han har en høy kunnskap om sin musikksjanger og alltid oppdatert. Se opp for ferske saker når Ronny treer inn i boksen.

Asbjørn er ofte å finne innom Sunkissed, da i godt selskap med Ronny Rabalder. Asbjørn har holdt på lengre enn du skal tru med musikken og begynte tidlig med klubbkvelder. Han drev blant annet de gode gamle Fin Gardin kveldene på Sika under glans dagene. Den gang deep house og Chicago house ble spilt langt ut i Møllergata. I dag leverer Asbjørn stødig og aktuell techno.


RASMUSSEN
Stavangermannen flyttet til Oslo for mange år siden, og litt vinylskiver hadde han med. Men det var på Sunkissed han begynte med technosakene. Han har vært med i Sunkissed klanen siden 2007. Joachim Rasmussen spiller techno i det minimalske landskapet. På siden produserer han musikk som av en eller annen mystisk grunn ikke er utgitt enda. Vi antar det skyldes tilbakeholdenhet, da låtene holder tritt med undergrunnshelter som Thomas Melchior, Roger Gerresen og Audio Werner.


ØYVIND MORKEN
Ofte omtalt som en "DJ`enes-DJ", noe som det ligger en del sannhet i, men du trenger ikke kunne halve Discogs utenat for å danse til et sett av denne mannen. Øyvind har en særegen evne til å spille alt fra A til Å av hva sjangere måtte angå, samt gå opp og ned i tempo uten å miste kontakt med dansegulvet. Hans ukentlige "Untzdager" på Jaeger har blitt en institusjon i Oslo, hvor Morken lærer mannen i gata å sette pris på sanger han aldri har hørt før. Det trengs.


GAUTE HAAVERSEN
Oslo Live Gaute, han andre Gaute, Herr Haaversen, Gaute på skjæret, Westhassel, mannen har mange navn. Vi kaller han bare Gaute. Dette er en fyr som snurrer dj sett innimellom slaga. Gaute er helt klart den mannen med flest timer i telefonen pr. uke i Sunkissedklanen. Ikke rart siden han også fungerer som band bookingansvarlig på Jaeger borti gata. Vi har ennå ikke sett han uten handsfree under en dj-økt, men det er ikke langt unna. Gaute leverer i fra seg et stort spenn med musikk når han snurrer skiver. House og disco som oftest, men se opp for andre go’biter. Alltid blid og positiv.


COLTSFOOT
Nico Coltsfoot er yngste mann på laget, men har allerede rukket å snurre i 13 år. Travel som alltid, men sier ikke nei takk til houseformidling mellom slaga. Nerding på detaljnivå er typisk denne karen. Alltid oppdatert på hva som skjer, og han ruver på musikkfronten i Frankfurt og hvem som danset på legendariske Paradise Garage. Gamle historier om hva, hvor og når den og den dj’en spilte, dukker stadig opp når Nico har historietime på torsdager sammen med makker DJ Nuhhh på Jaeger. Våren er på vei og hestehovene gror frem, men når mørket faller og det danses i front. Da lyder det TanzNacht i fra Coltsfoot.Sunkissed lysen leveres av www.ljudia.no
vær sunkissed : wwww.sunkissed.no

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

neste sunkissed

Lørdag 7 mars: SUN KISSED:live

LIVE:
Hubbabubbaklubb
Gundelach
De Fantastiske To
Melkeveien
Vinny Villbass

DJ:
g-HA
Gaute Haaversen

who we are

“...for lack of a better parallel, the city's Hacienda Club” - PitchforkMedia.com

Sunkissed is the musical world of g-HA and Olanskii. Since autumn 2000 they’ve served up an irreverend blend of house to a packed out club every month. Ranging from dubby disco to minimal the only red thread is a base of funk and leftism tying it together. Their’s is a sound honed over many years in Oslo, where a small and dj led club culture have embraced a pluralistic approach, rather than fracturing into many sub genres. Sunkissed is comitted to bringing to Norway dj’s that we see taking the scene and the music forward, though the night’s reputation is as much for it’s consistent quality as it’s cutting edge booking and music policy.

From it’s spiritual base at Blå in Oslo, Sunkissed has spread to include a residency at the Robert-Johnson in Frankfurt and irregular nights at fabric in London and one-off’s as far afield as Australia, and Gothenburg.

past guests

120 Days [live/1 – dj/2]
2000 and One
A Mountain of One [live]
Adam Beyer [2]
Alex Sheridan [2]
Alex Under [live]
Alexander Skancke [live]
Altaar [live]
Alter Ego [live/2]
Amalgamation of Soundz
Âme
Andrew Weatherall [2]
Annie
Anu Pillai [2]
Argy
Ariane
Aril Brikha [live]
Arildo
Art Department
Arto Mwambe [live]
Asbjørn E & Alex Jangle [2]
Audion [live]
Ben Klock [2]
Biosphere [live/2]
Bjorn Torske & Per Martinsen [live/2]
Bjørn Torske [live/2]
Booka Shade [live/3]
Bon Homme [live]
Bugge Wesseltoft [live/2]
Bygdin [live]
Carl Craig [3]
Carmen Villain [live]
Casa Electro Novo [live]
Cassy
Chase [live]
Checksum bad [live]
Children and Corpse Playing in the Streets [live]
Chris Duckenfield
Chris Lynch
Christian Sol [live]
Claude VonStroke
Control Voltage Khomeini [live]
Craig Richards [3]
Dance Disorder [live]
Daniel Bell
Daniel Mehlhart
Daniel Wang
Danny Faber
Deadswan
Dennis Ferrer
Det är Jag som är Döden [live],
DiskJokke Band [live/3]
Dixon
Diz
Dj Ata [5]
Dj Delfonic
Dj Mehdi
Dj Slimfit & Kasettspiller
Dj T [2]
Dj Urv
DJ Zip
Djuma Soundsystem [2]
Djuma Soundsystem [live]
Doc L. Junior
Doc Martin
Dom P
Dølle Jølle
Etmo vs. Olivier Tison [live]
Ewan Pearson
Federico Molinari
Finnebassen [live/3]
Fjorden Baby [live]
Four Tet [live]
Frankie Valentine
Freeform Five [live]
Frost [live/2]
Gabriel Ananda [live]
Gaiser [live]
Gerardo Niva [4]
Gerd
Glitterbug [live]
Guillaume & the Coutu Dumonts [live]
Haak [live]
Hanne Hukkelberg [live]
Headman [2]
Henrik Schwarz [live]
Henrik Schwarz & Bugge Wesseltoft [live]
Henry Seligman
Heroes & Zeros [live]
Holger Wüst
Hot Chip dj set [Felix]
Hystereo
Isolée [live/3]
Ivan Smagghe
Jay Hannan [2]
Joakim
Joe Davis
Joel Mull
John Storm n' Da Kid [live]
Johnny D [live / 2]
Jona
Josef Bamba
Josh Wink
Justus Kohncke [live]
Kalle, Magnus & Daniel [live]
Kango's Stein Massiv [live/2]
Kevin Beadle
Kim Hiorthøy [live]
Kim Hiorthøy Lokal Band [live/ with members of Jaga Jazzist]
King Britt
King Midas [live]
Kohib [live]
Kolar Goi [live]
Konrad Black
Lahar [live]
Lars Hinnerskov
LCD Soundsystem [live]
Leo Elstob
Levon Vincent
Lil'Wolf
Lindstrøm [live/4]
Lindstrøm & Prins Thomas [live/2]
Lopazz [live]
LoSoul [live]
M.A.N.D.Y. [2]
Magda [3]
Magne F [live]
Magnus Rye
Marco Soldic
Markmus
MasseLys [live]
Matthew Herbert Big Band [live/ including members of Jaga Jazzist: Martin Horntvedt, Lars Horntvedt, Matthias Eick and others]
Matthew Johnson [live]
Maya Jane Coles
Mental Overdrive [live/2]
Metro Area
Michel Cleis
Mikal Telle
Mock & Toof
Moist
Montée [live/2]
Moodyman
Mudman [live]
Mungolian Jet Set [live/3]
Munk
Nathan Haines
ND Baumecker
Necessary Intergalactic Cooperation [live]
Nemis
New Young Pony Club [live]
Nils Noa
Nils Petter Molvœr [live/3]
Nils Petter Molvœr w/ Jan Bang & Pål Strangefruit [live]
Of Norway [live/4]
Olav Brekke Mathisen [live]
Oliver Hafenbauer [2]
Olle Abstract [4]
Omar
On/Off [live]
Onur Özer
Optimo [Espacio][2]
Oslo Athletico [live]
Ost & Kjex [live/10]
Ost & Kjex vs Trulz & Robin [live/2]
Osunlade
Oxia
Pete Adarkwah
Pete Heller [2]
Phil Asher
Philip Bader
Pica Pica[live]
PowPow [live]
Prins Thomas
Punani SS [live]
Put Your Hands Up For Neo-Tokyo [live]
Pål Strangefruit [7]
Radio Slave
Raresh
Reboot [live]
Reverso 68
Ricardo Villalobos [2]
Richie Hawtin [2]
Rob Mello [2]
Robert A
Roman Flügel
Romskip og Planeter
Ron Trent
Rub n' Tug
Rune Linbœk
Sanhueza
Sascha Dive
Satyricon [live]
Sean McAuliffe [2]
Sebastian Kahrs [2]
Secondo [live]
Senor TexMex
Shahrokh Dini
Skatebård [live/2]
Smuk [live & dj]
Snuten [live/2]
Spektrum [live/3]
Spencer Parker
Sternklang [live]
Steve Bug
Stewart Walker [live]
Stian Molden [4]
Stolen Colours [live]
Style of Eye
Sunshine
Surgeon [live]
Suzie Q
Tanlines [live]
Telephones [2]
Terje Bakke
Terry Francis
Tevo Howard
The Glimmers [2]
The Megaphonic Thrift [live]
Thomas Danger [live/2]
Thomas Melchior
Tiefschwarz [2]
Tinko
Tobi Neumann
Tobii [live/2]
Todd Terje [5]
Tom Middleton
Tore Jazztobakk
Toy [live]
Troy Pierce
Trulz & Robin feat. Baseman [live/4]
Turboneger [live]
Twomass [4]
Underverk [live]
Velofax [live]
Wareika [live]
WE [live]
Who Made Who [live]
Wibutee [live/3]
Williams Cumberbache
Xploding Plastix [live/2]
Øyvind Morken